Calivita

Advertising

Tratament natural-abcese dentare

Tratamentul trebuie individualizat de catre medicul stomatolog, tinand cont de evolutia procesului septic. In faza de debut sau dupa interventia medicului, se recomanda:

-flori de musetel (Flores Chamomillae), infuzie din trei linguri de flori la o cana cu apa, se tine in gura usor incalzita.

-flori de coada soricelului (Flores Lillefolii), numai florile care contin proazulene, adica substante active asemanatoare cu cele ale florilor de musetel. Infuzie din o lingurita de flori la o cana cu apa, se tine in gura usor incalzita.

Efecte favorabile se obtin si cu:

Frunze de salvie(Folium Salviae), la care efectul antiseptic se imbina cu cel astringent, cicatrizant.

Gargara cu infuzie din 2 lingurite de frunze la 100 ml. de apa.

Sulfina (Herba Meliloti), gargara cu doua lingurite de planta la 100 ml. de apa.

Radacina de cerentel (Radix Gei), care  datorita continutului bogat in tanin, are o actiune astringenta marcanta. Decoct din 2 lingurite de radacini la o cana de apa, pentru spalaturi locale, in zona afectata se pot pune comprese imbibate cu acest decoct.

Flori si frunze de nalba de cultura si Nalba mare (Flores et Folium Malvae, Flores et Folium Althaeae) contin mucilagii care le confera o actiune emolineta recunoscuta.

Gargara cu infuzie din 2 linguri de planta la 200 ml. apa.

Ceai pentru gargara

Flori de musetel (Flores Chamomillae) , Cimbrisor (Herba Serpylli), Frunze de Salvie (Folium Salviae), cu actiune antiinflamatoare si dezinfectanta, Frunze de Nalba Mare, cu actiune emolienta, Capsule de Mac (Capita Papaveris) cu actiune usor anestezica, Radacina de Cerentel cu actiune astringenta si hemostatica.

Gargara cu infuzie din 2 lingurite la o cana de apa.

 Sa fiti sanatosi si fericiti!


AcasăAcasă