Calivita

Advertising

Situl web optimizat prin ghidul Google

Cum cautam si ...ce cautam cu Google

Putem spune ca atunci cand navigam pe internet cu totii avem nevoie de un indrumator. Pentru mine, si sunt sigur ca si pentru multi dintre dumneavoastra, acel indrumator este Google.

Stim oare sa profitam de tot ceea ce ne ofera el? In acest articol voi incerca sa prezint operatorii care pot fi folositi in cautari precum si cateva cuvinte cu semnificatii speciale.

Operatori
Operatorul minus (-) il puteti folosii pentru termenii care doriti sa fie exclusi din cautarea dumneavoastra.

Daca puneti o fraza in ghilimele ("") Google va va returna rezultate care contin acea fraza.

Cuvinte stop
Sunt cuvinte pe care google le exclude din cautari considerandu-le prea folosite (ex. "de"). Pentru ca, cautarea dumneavoatra sa includa si aceste cuvinte trebuie sa folositi operatorul plus (+) inaintea lor.

Pagina memorata
Google preia o imagine a fiecarei pagini examinate pe masura ce cauta pe internet si o pastreaza in caz ca pagina originala nu este disponibila. Daca apasati pe link-ul "in Cache", veti vedea pagina asa cum arata ea cand a fost indexata.

Pagini similare
Daca apasati pe link-ul "Pagini similare" google acesta va returna pagini asemanatoare cu acea pagina. Functia este utila daca doriti sa cumparati un produs la pretul cel mai mic.

Calculator
Google poate fi folosit si pe post de calculator. Tot ce aveti de facut este sa introduceti ecuatia in caseta de cautare si sa apasati Enter.
Ex. 6x341x52+92
Puteti face si ridicari la patrat 34^2 sau puteti extrage radical sqrt(25)
De asemenea puteti face conversii intre diferite unitati de masura. Ex. mile in kilometrii: 100 miles in km .

Cuvinte speciale
Este cunoscut ca unele cuvinte, cand sunt urmate de doua puncte (:), au un inteles aparte pentru Google. Este foarte important sa nu puneti spatii intre (:) si urmatorul cuvant pentru ca atunci acele cuvinte nu vor mai avea functia speciala ci vor fi simplii termini de cautare. Va voi prezenta cateva dintre aceste cuvinte.

Dictionar
Acum puteti folosii google pentru a gasi definitii ale anumitor cuvinte. Trebuie sa folositi cuvantul define: si cuvantul a carui definitie o cautati.
Ex. define:terapii-naturale

Cautare intr-un anumit site
Pentru ca, respectiva cautare sa includa rezultate numai dintr-un anumit site folositi cuvantul (site:) urmat de adresa lui si de termenii cautati.
Ex: site:www.terapii-naturale.com

Legaturile catre o pagina
Folositi cuvantul (link:) si adresa site-ului si gasiti pagini care trimit catre acel site.

Ex. link: www.terapii-naturale.com

Acestea au fost o parte din elemenetele folosite de google.

,,Sa descoperim lumea!,,

 

      www.terapii-naturale.com      forum Poarta Cunoasterii


AcasăAcasă