Calivita

Advertising

Memorie deficitara
Putem spune ca in raport cu caracteristicile functionale ale memorarii, activitatea de invatare necesita o serie de conditii biologice care sa asigure desfasurarea unui metabolism neuronal adecvat, ceea ce include o alimentatie rationala, un regim somn-veghe corespunzator, o anumita tensiune emotionala, cu evitarea stimulilor nocivi, cu alte cuvinte o anumita ambianta de confort fiziologic si psihic. Trebuie precizat ca exista o imensa diferenta intre lapsusurile ocazionale si boli precum dementa senila (boala Alzheimer). Pierderile de memorie intamplatoare nu reprezinta o boala in sine, dar nici nu reprezinta ceva cu care trebuie sa traim.

Printre cauzele importante ale pierderii de memorie amintim- Hipertensiunea arteriala este un factor de risc major pentru ateroscleroza, cu scaderea sau intreruperea completa a fluxului sanguin in anumite teritorii din organism, inclusiv la nivel cerebral, ceea ce duce la pierderi de memorie, crize de afazie sau de dezorientare in timp si spatiu. Hipercolesterolemia, prin cresterea colesterolului total (CT), a fractiunii LDL-colesterol si a trigliceridelor, contribuie la aparitia problemelor de memorie mai mult sau mai putin severe. Mentinerea nivelului de colesterol la un nivel convenabil ajuta la pastrarea unei mai bune memorii si la sanatatea aparatului cardiovascular. Fumatul favorizeaza acumularea colesterolului in vasele sanguine, cu ingreunarea circulatiei, afectarea peretilor interiori ai arterelor si aparitia de boli cardiovasculare si probleme de memorie.

Alcoolul consumat repetat si in cantitati mari creste nivelul de trigliceride, creste riscul de boli cardiovasculare: hipercolesterolemie, ateroscleroza, probleme de memorie, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic. Consumul excesiv de alcool poate interveni ca factor aterogen prin mai multe mecanisme: cresterea grasimilor si a acidului uric in sange, cresterea secretiei de insulina consecutiv cu tendinta la supraalimentatie si in consecinta obezitate, cresterea secretiei de catecolamine declansand astfel un veritabil “stres”, accentuarea tulburarilor de coagulare ale sangelui, determinarea aparitiei hipertensiunii arteriale si uneori a diabetului.

Tratament naturist in caz de memorie deficitara - Pentru a imbunatati memoria este necesar sa se combine unele exercitii de memorie cu unele schimbari in stilul de viata. Creierul este ca orice alt organ al corpului omenesc, cu cat este exersat mai mult, cu atat devine mai puternic. Oamenii activi isi formeaza conexiuni neurale suplimentare, cu alte cuvinte au o rezerva mai bogata de circuite cerebrale, asa ca este mai probabil ca ei sa-si pastreze ascutimea mintii. Este deci important ca mintea sa fie tinuta activa de exemplu prin exercitii de memorie: cititul unor carti cu subiecte incitante, dezlegare de cuvinte incrucisate, exercitii de memorie sau orice alta activitate care tine mintea ocupata. Mersul pe jos, cu bicicleta si alte forme de exercitii fizice maresc fluxul sanguin in tot organismul, inclusiv in creier imbunatatindu-va tonusul zilnic.

 

Produsele naturiste Calivita folosite cu succes in combaterea memoriei deficitare si a pierderilor de memorie sunt:

 Protect 4 Life - 3 x 1 tableta/zi

Energy and Memory-3 x 1 tableta/ zi

Super soya lecithin - 3 x 1 tableta / zi

Rhodiolin - 3 x 1 tableta / zi

Stress management B Complex 3 / 1 tableta / zi

 

www.terapii-naturalecom      

 


AcasăAcasă