Calivita

Advertising

Omega 3 Concentrat (100 capsule gelatinoase) , ulei de peste

Ce ne oferă comorile mărilor?
Lumea vie a mărilor nu ne încântă doar privirea, ci reprezintă şi un izvor de substanţe nutritive care protejează sănătatea. Faceţi cunoştinţă cu un produs al cărui materie primă provine din mări şi oceane.

Mai multe detalii


71,17 LEI TVA inclus

Disponibilitate:

93 produse în stoc


Oamenii de ştiinţă au descoperit numeroasele beneficii ale uleiului de peşte la începutul anului 1970, când un grup de medici danezi a observat la eschimoşii din Groenlanda o incidenţă extrem de mică a bolilor de inimă şi a artritelor, deşi hrana pe care o consumau era foarte bogată în grăsimi.

 

Cercetările intense efectuate au dus la descoperirea faptului că două dintre grăsimile (uleiurile) consumate în cantităţi mari de către eschimoşi, şi anume EPA (acidul eicosapentaenoic) şi DHA (acidul docosahexaenoic) au un efect extrem de benefic asupra sănătăţii organismului.

 

De asemenea, s-a observat că în alimentaţia eschimoşilor, glucidele au o pondere mult mai mică decât proteinele şi grăsimile. În societatea modernă, se consumă, de asemenea, multe proteine şi lipide, totuşi, principala cauză a mortalităţii o constituie bolile cardiovasculare.

 

Deoarece, indiferent de zona geografică, conţinutul în lipide al unei alimentaţii normale este aproximativ acelaşi, s-a ajuns la concluzia că sursa efectului protector este uleiul de peşte. Demn de remarcat este faptul că, în timp ce alimentaţia eschimoşilor conţine peste 13% acizi graşi denumiţi omega 3 (acizi graşi nesaturaţi cu lanţuri lungi de atomi de carbon), cea a danezilor conţine doar 0,84%.

 

La eschimoşii care consumă carne de peşte şi de focă, apariţia infarctului miocardic este de aproximativ 400 de ori mai mică decât în societăţile civilizate. Prin consumul acestor alimente, acizii graşi omega 3 se acumulează în organism în cantităţi de cel puţin zece ori mai mari decât în urma alimentaţiei obişnuite.

Uleiul de peşte are în compoziţie acizi graşi nesaturaţi cu lanţuri lungi de atomi de carbon, cei mai importanţi fiind acidul eicosapentaenoic şi acidul docosahexaenoic, care sunt implicaţi în sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice.

 

Prostaglandinele sunt implicate în răspunsul imun, funcţionalitatea aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, împiedică agregarea trombocitară şi scad riscul de ateroscleroză, hipertensiune arterială şi infarct de miocard. Deoarece reduc vâscozitatea sângelui, contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, crescând aportul de oxigen al ţesuturilor.

Este cunoscut că, la diabetici, riscul apariţiei bolilor cardiovasculare este de cinci ori mai mare. La eschimoşi se constată un nivel scăzut al lipidelor în sânge şi o toleranţă normală la glucoză. În condiţiile unui consum crescut de glucide (obişnuit în ţările occidentale), nivelul lipidelor în sânge creşte, iar toleranţa la glucoză scade, favorizând astfel apariţia diabetului.

 Cercetările efectuate pe animale de către medicul american David P. Rose au arătat că acizii omega 3 pot preveni cancerul de sân (care are o frecvenţă foarte scăzută la eschimoşi), precum şi cel de colon (intestin gros).

 Revista medicală New England Journal of Medicine a publicat un studiu în care arăta că fumătorii care consumă peşte se îmbolnăvesc mai rar de bronşită şi emfizem pulmonar (uleiul de peşte reduce inflamaţia şi contracarează efectele nocive ale fumului de ţigară). Autorul studiului a demonstrat că fumătorii care consumă peşte au un risc de a se îmbolnăvi de boli cronice pulmonare mult mai mic (bronşită – cu 33%, respectiv emfizem – cu 66% mai mic).

 Consumul de ulei de peşte oferă speranţe şi celor afectaţi de psoriazis. Cercetătorii japonezi au administrat acid eicosapentaenoic pacienţilor suferinzi de psoriazis, iar aceştia au înregistrat ameliorări după două-trei luni de tratament, ameliorări care au persistat pe toată durata tratamentului.

 Deoarece acizii graşi din uleiul de peşte cresc sinteza de prostaglandine şi prostacicline, au şi efecte antiinflamatoare, fiind recomandaţi şi în tratamentul inflamaţiilor cronice (afecţiunilor reumatismale). În aceste afecţiuni, după câteva luni de tratament, s-a constatat ameliorarea certă a durerilor matinale.

 Acizii graşi omega 3
acţionează şi asupra sistemului imunitar, crescând rezistenţa la infecţii. Se mai pot recomanda şi în unele boli ale sistemului nervos (scleroza în plăci). Administrarea uleiului de peşte s-a dovedit utilă şi în protejarea pielii. Concentraţia cea mai mare în acizi graşi nesaturaţi omega 3 o au somonul şi heringul.

Atenţie ! Acizii graşi nesaturaţi sunt deosebit de sensibili faţă de radicalii liberi; de aceea, în paralel cu administrarea uleiului de peşte sau a luminiţei de seară (PrimRose Oil), se recomandă consumul de preparate antioxidante.

 

Afectiuni si simptome unde este indicat Omega 3: 

Mod administrare al Omega 3:

Dimineata-Pranz-Seara

Absorbirea si arderea grasimilor

Accident vascular (prevenire)

Accident vascular (tratament cu omega 3  de la a 21-a zi

de la instalare)

Activitate fizica (stimulator)

Adult (18-50 ani) - profilactic

Afectiuni articulare degenerative

Afectiuni cariace

Anti inflamator (anti reumatismal)

Aparat cardiovascular

Aparat respirator (afectiuni pulmonare)

Artroza

Astm, astm bronsic

Arteroscleroza

Avort (prevenire)

Boala Alzheimer

Boala Crohn

Bronsita

Cancer de colon

Cancer la plamani

Cancer de vezica

Cancer mamar

Celulita

Circultie sanguna (imbunatatire)

Ciroza

Colesterol (scadere cu omega 3)

Colica biliara

Contuzie

Coxartroza

Deficit Ca, Mg (asim., fixare)

Depresie

Dermatite, dermatoze

Discopatii

Diuretic cardiaci

Edeme

Enfizem pulmonar

Ferilitate

Fibrom uterin

Fumat

Gastrita

Glaucom

Guta

Hemoptizie

Hemoroizi

Hernie de disc

Hipertensiune arteriala

Insuficienta cardiaca

Lumbago, sciatica

Lupus-Eritematos

Menstruatii neregulate

Nervozitate

Osteoporoza

Parkinson

Poliartrita reumatodoida

Persoane in varsta - profilactic

Prostatita

Psoriazis

Rahitism

Reumatism

Sarcina

Scleroza (amiotrofica, in placi)

Silicoza

Spasmofilie

Spondiloza

Spondiloza anchilopoetica

Steatoza hepatica (grasimi in ficat) ficat gras

Sterilitate (tratament)

Stres

Tabagism

Tromboflebita

Tuberculoza (TBC)

Varice

Vase sange ( fragilitate tratare cu omega 3)

1-0-1

1-0-1

 

1-1-1

1-0-1

1-0-0

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-1-1

1-1-1

1-1-1

1-1-1

1-1-1

1-0-1

1-1-1

1-0-1

1-1-1

1-1-1

1-0-1

1-0-1

1-1-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-1-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-1-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1
1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

1-0-1

 0 capsula de Omega 3 contine: ulei concentrat de peste 1000 mg care are in componenta:

 - EPA (acid eicoso-penta-enoic).............180 mg

 - DHA (acid docoso-hexa-enoic)............120 mg

 - Vitamina E.............................................10 UI.

 Mod de administrare Omega 3:

  Se administreaza cate 1-3 capsule pe zi de Omega 3 sau in functie de recomandari.

Nu exista cometarii de la utilizatori.

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.